Hoe YouTube-video's naar MP4 te converteren

YouTube is een fantastisch platform om video's online te bekijken. Hoewel je met YouTube sommige video's kunt downloaden voor offline weergave in hun Android- of iOS-app (alleen als je YouTube Premium hebt en alleen voor weergave op hetzelfde apparaat waarop ze zijn gedownload), heb je Viddly nodig als je ze wilt extraheren of downloaden MP4-bestanden van YouTube. Het werkt zelfs als een video-omzetter voor YouTube Shorts. Ja, en het is super eenvoudig om Viddly te installeren en te gebruiken, en het is 100% gratis!

Stap 1: Installeer Viddly YouTube naar MP4 Converter

Klik op de knop aan de rechterkant om het installatieprogramma van Viddly te downloaden. U kunt het installeren zoals elke andere toepassing door op het bestand te dubbelklikken. We scannen en controleren continu onze servers om er zeker van te zijn dat de download veilig is.


Stap 2: Selecteer een YouTube-video om naar MP4 te converteren

Viddly biedt verschillende manieren om een video te selecteren voor MP4-conversie;

 • Kopieer en plak een YouTube-video-URL.
 • Voer een trefwoord in en kies een video uit de zoekresultaten.
 • Selecteer een bestaand bestand op uw harde schijf.
Opmerking

In tegenstelling tot online YouTube naar MP4-converters, bent u niet beperkt tot het downloaden van video's en het één voor één converteren naar MP4. In plaats daarvan kun je met een enkele muisklik een volledige YouTube-afspeellijst als MP4 downloaden. Over gebruiksgemak gesproken! Stel je voor hoeveel tijd dit je kan besparen als je te maken hebt met grote afspeellijsten of een heel kanaal!

YouTube converteren naar MP4 met Viddly - Stap 2

Stap 3: Smash de downloadknop!

Viddly downloadt standaard MP4-bestanden in 1080p-kwaliteit, maar u kunt ervoor kiezen om te downloaden in 4K of 8K als deze beschikbaar zijn. Dat is veel beter dan online MP4-downloaders, die beperkt zijn tot 720p!

Inderdaad, online conversiewebsites van YouTube naar MP4 bieden niet alleen trager en beladen met opdringerige advertenties, maar bieden over het algemeen ook geen MP4-downloads in volledige HD-kwaliteit.

Waarom zou je genoegen nemen met downloads met een lage resolutie als Viddly je de kans biedt om YouTube-video's sneller en met minder gedoe om te zetten naar high-definition MP4-bestanden?

YouTube converteren naar MP4 met Viddly - Stap 3

Vragen

Waarom zou ik YouTube-video's downloaden als MP4-bestanden?

De redenen voor iedereen zullen anders zijn, maar de meest voorkomende redenen die onze gebruikers met ons hebben gedeeld, zijn de volgende;

 • Maak een back-up van YouTube-video's voor het geval ze ooit worden verwijderd.
 • Krijg toegang tot YouTube-video's wanneer u op reis bent of geen snelle internetverbinding hebt.
 • Zet YouTube-video's over naar een MP4-speler die de YouTube-app niet ondersteunt.
 • Speel YouTube-video's af zonder buffering als je internetverbinding traag of onderbroken is.
 • Converteer YouTube-video's naar MP4 zodat je ze kunt bewerken als je een maker van inhoud bent.
 • Deel video's met vrienden of familie die te groot zijn voor WeTransfer, Dropbox of vergelijkbare gratis services voor het delen van bestanden.

Waarom is Viddly beter dan een online YouTube naar MP4-converter?

Er zijn tal van websites die conversieservices van YouTube naar MP4 aanbieden, maar alle websites die we hebben getest, hebben dezelfde problemen;

 • Webgebaseerde YouTube naar MP4-converters zijn gratis omdat jij het product bent. Dat klopt, iemand moet betalen voor de servers die deze conversies uitvoeren, en u kunt er zeker van zijn dat deze webmasters geen liefdadigheidsdienst runnen. De meesten zullen dit doen door opdringerige advertenties te tonen en u door hoepels te laten springen om zoveel mogelijk advertenties aan te bieden. Anderen gaan zelfs zover dat ze spyware of malware verspreiden. Viddly heeft geen externe servers nodig omdat het uw inactieve CPU-cycli gebruikt.
 • Een gehoste YouTube naar MP4-service beschermt je privacy niet. Als hun servers ooit worden gehackt of in beslag worden genomen, is er een logbestand met uw IP-adres en de exacte video's die u hebt gedownload, samen met tijdstempels. Een VPN-provider kan enige bescherming bieden, maar waarom zou u in plaats daarvan niet Viddly gebruiken? Onze software laat geen gecentraliseerde database achter die uw privacy kan schenden.
 • Online MP4-downloaders ondersteunen geen afspeellijsten. Je zou uren bezig zijn met het downloaden van een afspeellijst met meer dan 100 video's. Viddly kan een volledige YouTube-afspeellijst downloaden en converteren naar MP3- of MP4-indeling met slechts twee muisklikken!

We hebben de top 10 van meest populaire YouTube naar MP4-downloaders getest. Ze hebben allemaal dezelfde problemen; opdringerige of schadelijke pop-up- of pop-underadvertenties, beperkte privacybescherming en een gebrek aan bulkdownloadfuncties. Dat omvat YT1S, YTMP3, ClipConverter, YTMP4.Top, X2Convert, VideoMP3Convert, Keepvid, YouTubeToMP3, Videovor, YouTubeMP4.to en FLVTO op het moment van schrijven.

Kan ik een mobiele app gebruiken om YouTube als MP4 te downloaden?

Zoals je waarschijnlijk al weet, is YouTube eigendom van Alphabet, de houdstermaatschappij die ook eigenaar is van Google. Raad eens wat Alphabet nog meer bezit? Dat klopt, de Android Play Store. Aangezien Google niet wil dat video's het YouTube-platform verlaten, zullen ze nooit Play Store-apps toestaan die het downloaden van YouTube-video's als MP4-bestanden ondersteunen.

Apple is net zo restrictief bij het controleren van hun app store. Omdat ze eigenaar zijn van iTunes en er alle belang bij hebben te voorkomen dat mensen potentieel auteursrechtelijk beschermd materiaal downloaden, verwijderen ze alle apps die deze functionaliteit bieden. Het maakt voor hen niet uit of je een kopie wilt voor persoonlijk gebruik of onder de fair use doctrine.

Het is mogelijk om je telefoon te jailbreaken om een conversie-app van YouTube naar MP4 te installeren. We raden dit echter niet aan, omdat dit uw garantie kan laten vervallen en uw telefoon kan blokkeren, of op zijn minst de beveiliging van uw telefoon ernstig in gevaar kan brengen.

Dus wat moet je doen als je een YouTube-video als MP3 of MP4 op je telefoon wilt downloaden? Blijf lezen om te zien hoe Viddly kan helpen.

Hoe kan ik YouTube-video's in MP4-indeling naar mijn telefoon overbrengen?

Met Viddly is het een koud kunstje om YouTube-video's als MP4 te downloaden en ze vervolgens automatisch naar je telefoon te laten overzetten. Het enige wat u hoeft te doen is het volgende;

 • Download en installeer Viddly
 • Installeer de desktopsynchronisatie-app van een cloudopslagprovider, zoals Google Drive Backup & Sync, Dropbox, Box, OneDriveof Mega.
 • Wijzig de locatie van de downloadmap van Viddly in die van uw cloudopslagmap op uw lokale harde schijf.
 • Installeer de app van de cloudopslagprovider op je telefoon.

Dat is het! Alle gedownloade bestanden worden nu gesynchroniseerd met je telefoon. Met Viddly kost het slechts een paar klikken om een volledige YouTube-afspeellijst in MP4-indeling te downloaden. Maar stel dat je dit nog verder wilt automatiseren, zodat er helemaal geen menselijke tussenkomst nodig is. In dat geval kunt u VDownloader gebruiken om automatisch elke nieuwe video te downloaden die in een afspeellijst of kanaal verschijnt.