Hoe YouTube-video's te downloaden

YouTube.com is de populairste website voor het hosten van video's ter wereld. Miljoenen mensen downloaden elke dag YouTube-video's om verschillende redenen. Sommigen slaan YouTube-video's op om ze offline te bekijken, terwijl anderen misschien videoclips willen hergebruiken onder de fair use-bepaling. Met Viddly kun je;

Viddly maakt het gemakkelijk om binnen enkele seconden video's of volledige afspeellijsten te downloaden. Wil je het zelf eens proberen? Volg de eenvoudige stappen hieronder om aan de slag te gaan!

Stap 1: Installeer Viddly - De best beoordeelde YouTube-downloader

Klik op de knop Downloaden aan de rechterkant om het installatieprogramma op te halen van onze beveiligde downloadserver. We scannen onze bestanden voortdurend om er zeker van te zijn dat uw download 100% veilig is.


Stap 2: Selecteer een video of afspeellijst om te downloaden

Je kunt op twee manieren een video of afspeellijst selecteren;

 1. Voer een zoekterm in en wacht tot de resultaten verschijnen.
 2. Kopieer/plak een YouTube-video of afspeellijst-URL vanuit uw browser.

We hebben talloze uren geobsedeerd door de gebruikersinterface van ons product. Het is onze prioriteit om downloads snel en gemakkelijk te maken, niet alleen voor individuele video's maar ook voor hele afspeellijsten.
We wilden ervoor zorgen dat het downloaden van een nummer in MP3-formaat net zo eenvoudig zou zijn als het downloaden van bijvoorbeeld een hele bibliotheek met educatieve video's.

YouTube-video's downloaden met Viddly - Stap 2

Stap 3: Druk op de knop "Downloaden"!

Standaard downloadt Viddly je YouTube-video als een MP4-bestand in Full HD-kwaliteit (1080p), hoewel je er ook voor kunt kiezen om een MP3-bestand te downloaden met audio van 128 Kbps of 192 Kbps. Als alternatief worden ook de volgende formaten ondersteund: AVI, Vorbis, AAC.
Als u bijschriften of ondertitels wilt downloaden, kunt u op de cc-knop klikken om de beschikbare talen te selecteren.

YouTube-video's downloaden met Viddly - Stap 3

Dat is het! Bekijk je video!

Dankzij Viddly kun je nu popcorn pakken en je favoriete video's bekijken waar je maar wilt, met of zonder internetverbinding!

Viddly gratis downloaden
Op zoek naar een Mac OS-versie?
Hoe YouTube-video's te downloaden met Viddly - voltooid!

Vragen

Waarom zou iemand video's van YouTube downloaden?

Er zijn veel mogelijke redenen om YouTube-video's naar MP3- of MP4-indeling te converteren en op uw lokale harde schijf op te slaan. Bijvoorbeeld;

 • De eigenaar kan de video op elk moment verwijderen, wat veel vaker gebeurt dan je zou verwachten. Door een back-up van de video lokaal op te slaan, zorg je ervoor dat je altijd toegang hebt.
 • Wanneer u op reis bent, kunt u netwerken met een lage bandbreedte of helemaal geen internetverbinding tegenkomen. Als je YouTube-inhoud wilt bekijken tijdens het vliegen of reizen, kun je het beste YouTube-video's downloaden om buffering of onderbrekingen te voorkomen!
 • Niet alle apparaten ondersteunen de YouTube-app. Als je een iPod of een multimediaspeler hebt die niet compatibel is met YouTube, kun je het beste eerst de video's naar MP4 of de muziek naar MP3 converteren.
 • Als maker van inhoud wil je waarschijnlijk op een gegeven moment clips van YouTube-video's van anderen gebruiken.
 • Als je een grote video met vrienden of familie wilt delen, kun je deze uploaden naar YouTube en aanbevelen dat ze deze downloaden met Viddly. Zo hoef je geen duur abonnement te betalen voor een file hosting of file transfer service zoals WeTransfer, Dropbox, Google Drive, etc.
 • Als je geen toegang hebt tot YouTube Red, is het downloaden van video's een manier om onderbrekingen tijdens het afspelen van video's door advertenties te voorkomen.
 • Voor privacybescherming wilt u misschien een YouTube-video downloaden in plaats van deze te bekijken. Wanneer je een YouTube-video bekijkt, hebben zowel de eigenaar als YouTube toegang tot informatie over welke delen van de video je hebt bekeken, op welk apparaat je deze hebt bekeken, en kunnen deze informatie koppelen aan je account als je bent ingelogd. YouTube heeft een vlekkerige track registreren als het om privacy gaat. Ze zijn eerder in het VK aangeklaagd wegens zeer gerichte advertenties om 'kwetsbare jonge geesten te beïnvloeden'. YouTube kreeg ook een boete van $ 136 miljoen voor het verzamelen van persoonlijke gegevens zonder toestemming.

Is het legaal om YouTube-video's te downloaden?

YouTube specificeert in hun Servicevoorwaarden dat je geen inhoud mag downloaden op een andere manier dan via de downloadknop. Het downloaden van video's is echter legaal voor persoonlijk gebruik of onder de fair use bepaling in de meeste landen.

Dit is wat de TOS van YouTube specifiek vermeldt:

U mag geen content downloaden tenzij u een 'download'- of vergelijkbare link ziet die wordt weergegeven door YouTube op de Service voor die content. U mag geen inhoud voor andere doeleinden kopiëren, reproduceren, distribueren, verzenden, uitzenden, weergeven, verkopen, in licentie geven of anderszins exploiteren zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van YouTube of de respectievelijke licentiegevers van de inhoud.

Technisch gezien staat YouTube je alleen toe om video's te downloaden waarvoor ze die optie uitdrukkelijk hebben geboden. YouTube dwingt dit beleid echter niet af, omdat het voor hen praktisch onmogelijk is om te winnen vanuit juridisch oogpunt.

Tot op zekere hoogte staat de auteursrechtwetgeving in veel landen het downloaden van auteursrechtelijk beschermde inhoud voor persoonlijk gebruik toe, bijvoorbeeld in Canada en EU-lidstaten.

Om een lang verhaal kort te maken: het downloaden van auteursrechtvrije inhoud is op geen enkele manier, vorm of vorm illegaal . Als je auteursrechtelijk beschermde inhoud wilt downloaden, moet je toestemming vragen aan de houder van het auteursrecht.

Zal YouTube me verbieden als ik video's download?

Sinds de oprichting van YouTube in 2015 hebben we nog nooit gehoord dat dit is gebeurd. Zelfs als het de bedoeling was om gebruikers die video's downloaden te verbieden, zou het voor YouTube vrijwel onmogelijk zijn om te detecteren of je gewoon naar een video kijkt of dat je deze aan het downloaden bent.

Wat is de snelste manier om YouTube-video's te downloaden?

We hebben geen andere applicatie gevonden die sneller is dan Viddly als het gaat om het downloaden van een enkele video of een hele afspeellijst. We hebben rekening gehouden met zowel het aantal vereiste klikken als de totale tijd, inclusief downloadsnelheid, gemeten vanaf het plakken van de URL tot wanneer het bestand klaar is om te worden afgespeeld. Als je een snellere applicatie hebt gevonden, laat ons dan weten!

Wat is de veiligste manier om YouTube-video's te downloaden?

We hebben de volgende online YouTube-downloaders getest en vastgesteld dat ze allemaal problemen hebben, variërend van privacyschendingen tot het promoten van malware;

 • OnlineVideoConverter: Er werd alleen een resolutie van 360p aangeboden. Er vond geen download plaats. Er is een nieuw tabblad geopend dat probeert een onbekend uitvoerbaar bestand te installeren onder het mom van een Media Player-update.
 • SaveFrom: Een nep-advertentie van een virusscanner, vermomd als een melding, probeerde malware te downloaden. Na lang wachten is er een fout opgetreden.
 • YT1s: De maximale kwaliteit is 720p. De site heeft toegang gevraagd om browsermeldingen te geven.
 • Y2Mate.guru:De maximale aangeboden kwaliteit is 720p. Bestanden met een hogere resolutie bevatten geen audio. De site activeert een misleidende advertentie om gebruikers te laten denken dat ze een prijs hebben gewonnen.
 • YTMP3.cc: Misleidende download- en afspeelknoppen activeren advertenties voor goksites en sites voor volwassenen. Door een fout konden we geen video's downloaden.

Als je dus YouTube-video's in hoge definitie wilt downloaden, wordt een desktop-gebaseerde YouTube-downloader aanbevolen.

Zijn YouTube-downloaders voor iOS of Android veilig?

Helaas staan noch de Google Play Store noch de Apple Store toe dat YouTube-download-apps of APK's worden vermeld. Omdat u antivirusbescherming op uw apparaat zou moeten rooten of anderszins uitschakelen, raden we u ten zeerste aan om geen YouTube-downloaders voor mobiele apparaten te gebruiken.