Hur man laddar ner YouTube-videor

YouTube.com är den mest populära webbplatsen för videovärd i världen. Miljontals människor laddar ner YouTube-videor varje dag av olika anledningar. Vissa sparar YouTube-videor för att se dem offline, medan andra kanske vill återanvända videoklipp enligt bestämmelsen om tillåten användning. Med Viddly kan du;

Viddly gör det enkelt att ladda ner videor eller hela spellistor på några sekunder. Skulle du vilja prova själv? Följ de enkla stegen nedan för att komma igång!

Steg 1: Installera Viddly - Den #1-rankade YouTube Downloader

Klicka på knappen Ladda ner till höger för att hämta installationsprogrammet från vår säkra nedladdningsserver. Vi skannar kontinuerligt våra filer för att säkerställa att din nedladdning är 100 % säker.


Steg 2: Välj en video eller spellista att ladda ner

Du kan välja en video eller en spellista på ett av två sätt;

 1. Ange en sökterm och vänta tills resultaten dyker upp.
 2. Kopiera/klistra in en YouTube-video eller en spellistas URL från din webbläsare.

Vi har tillbringat otaliga timmar med att vara besatt av vår produkts användargränssnitt. Att göra nedladdningar snabbt och enkelt är vår prioritet, inte bara för enskilda videor utan också för hela spellistor.
Vi ville försäkra oss om att det skulle vara lika enkelt att ladda ner en låt i MP3-format som att ladda ner till exempel ett helt bibliotek med utbildningsvideor.

Hur man laddar ner YouTube-videor med Viddly - Steg 2

Steg 3: Tryck på "Ladda ner"-knappen!

Som standard kommer Viddly att ladda ner din YouTube-video som en MP4-fil i full HD (1080p) kvalitet, även om du också kan välja att ladda ner en MP3-fil med antingen 128 Kbps eller 192 Kbps ljudkvalitet. Alternativt stöds även följande format: AVI, Vorbis, AAC.
Om du vill ladda ner bildtexter eller undertexter kan du klicka på cc-knappen för att välja tillgängliga språk.

Hur man laddar ner YouTube-videor med Viddly - Steg 3

Det är allt! Se din video!

Tack vare Viddly kan du nu ta popcornen och titta på dina favoritvideor var du än vill, med eller utan internetanslutning!

Ladda ner Viddly gratis
Letar du efter Mac OS-version?
Hur man laddar ner YouTube-videor med Viddly - komplett!

Frågor

Varför skulle någon ladda ner videor från YouTube?

Det finns många potentiella skäl att konvertera YouTube-videor till MP3- eller MP4-format och lagra dem på din lokala hårddisk. Till exempel;

 • Ägaren kan ta bort videon när som helst, vilket händer mycket oftare än du kan förvänta dig. Genom att spara en säkerhetskopia av videon lokalt säkerställer du att du alltid har åtkomst.
 • När du reser kan du stöta på nätverk med låg bandbredd eller ingen internetanslutning alls. Om du vill titta på YouTube-innehåll medan du flyger eller reser, är det bästa sättet att ladda ner YouTube-videor för att undvika buffring eller avbrott!
 • Alla enheter stöder inte YouTube-appen. Om du har en iPod eller en multimediaspelare som inte är kompatibel med YouTube, är det bäst att du först konverterar videorna till MP4 eller musiken till MP3.
 • Som innehållsskapare kommer du förmodligen att vilja använda klipp av andras YouTube-videor någon gång.
 • Om du vill dela en stor video med vänner eller familj kan du ladda upp den till YouTube och rekommendera att de laddar ner den med Viddly. På så sätt behöver du inte betala för ett dyrt abonnemang för en filhosting- eller filöverföringstjänst som WeTransfer, Dropbox, Google Drive, etc.
 • Om du inte har tillgång till YouTube Red är nedladdning av videor ett sätt att undvika avbrott under videouppspelning på grund av reklam.
 • För integritetsskydd kanske du vill ladda ner en YouTube-video istället för att titta på den. När du tittar på en YouTube-video kan både ägaren och YouTube få tillgång till information om vilka delar av videon du tittade på, på vilken enhet du tittade på den, och koppla denna information till ditt konto om du är inloggad. YouTube har ett ojämnt spår registrera när det gäller integritet. De har tidigare ställts inför rättsprocesser i Storbritannien för att visa mycket riktade annonser för att "påverka sårbara unga sinnen". YouTube fick också böta 136 miljoner USD för att ha samlat in personuppgifter utan samtycke.

Är det lagligt att ladda ner YouTube-videor?

YouTube anger i sina användarvillkor att du inte ska ladda ner innehåll på något annat sätt än deras nedladdningsknapp. Nedladdning av videor är dock lagligt för personligt bruk eller enligt tillåten användning i de flesta länder.

Här är vad YouTubes TOS specifikt anger:

Du ska inte ladda ner något innehåll om du inte ser en "nedladdning" eller liknande länk som visas av YouTube på tjänsten för det innehållet. Du får inte kopiera, reproducera, distribuera, överföra, sända, visa, sälja, licensiera eller på annat sätt utnyttja något innehåll för andra ändamål utan föregående skriftligt medgivande från YouTube eller respektive licensgivare för innehållet.

Tekniskt sett tillåter YouTube dig bara att ladda ner videor som de uttryckligen har tillhandahållit det alternativet för. YouTube tillämpar dock inte denna policy eftersom det skulle vara praktiskt taget omöjligt för dem att vinna ur juridisk synvinkel.

Till viss del tillåter upphovsrättslagar i många länder nedladdning av upphovsrättsskyddat innehåll för personligt bruk, till exempel Kanada och EU:s medlemsländer.

För att göra en lång historia kort, nedladdning av upphovsrättsfritt innehåll är inte olagligt på något sätt, form eller form. Om du vill att ska ladda ner upphovsrättsskyddat innehåll bör du be om tillstånd från upphovsrättsinnehavaren.

Kommer YouTube att blockera mig om jag laddar ner några videor?

Sedan YouTube grundades 2015 har vi aldrig hört talas om ett enda fall av detta. Även om de hade för avsikt att förbjuda användare som laddar ner videor, skulle det vara praktiskt taget omöjligt för YouTube att upptäcka om du bara tittar på en video eller inte eller om du laddar ner den.

Vad är det snabbaste sättet att ladda ner YouTube-videor?

Vi har inte hittat någon annan applikation som är snabbare än Viddly när det gäller att ladda ner varken en enskild video eller en hel spellista. Vi har övervägt både antalet klick som krävs och den totala tiden, inklusive nedladdningshastighet, mätt från att klistra in webbadressen till när filen är klar att spelas. Om du har hittat någon snabbare ansökan, vänligen meddela oss!

Vad är det säkraste sättet att ladda ner YouTube-videor?

Vi har testat följande YouTube-nedladdare online och upptäckt att de alla har problem med allt från integritetsintrång till marknadsföring av skadlig programvara;

 • OnlineVideoConverter: Endast 360p-upplösning erbjöds. Ingen nedladdning skedde. En ny flik öppnades för att försöka installera en okänd körbar fil under sken av en Media Player-uppdatering.
 • SparaFrån: En falsk virusskannerannons förklädd som en notis försökte ladda ner skadlig programvara. Efter en lång väntan uppstod ett fel.
 • YT1s: Maximal kvalitet är 720p. Webbplatsen begärde åtkomst för att tillhandahålla webbläsaraviseringar.
 • Y2Mate.guru: Den maximala kvaliteten som erbjuds är 720p. Alla filer med högre upplösning inkluderar inte ljud. Webbplatsen utlöser en vilseledande annons för att lura användare att tro att de har vunnit ett pris.
 • YTMP3.cc: Vilseledande nedladdnings- och spelknappar utlöser annonser för hasardspel och webbplatser för vuxna. Vi kunde inte ladda ner några videor på grund av ett fel.

Som sådan, om du vill ladda ner YouTube-videor i hög upplösning, rekommenderas en skrivbordsbaserad YouTube-nedladdare.

Är YouTube-nedladdare för iOS eller Android säkra?

Tyvärr tillåter varken Google Play Store eller Apple Store några YouTube-nedladdningsappar eller APK-filer att listas. Eftersom du skulle behöva rota eller på annat sätt inaktivera antivirusskyddet på din enhet, rekommenderar vi starkt att du inte använder några YouTube-nedladdningsprogram för mobila enheter.