Om Viddly

Viddly lanserades 2010 och har laddats ner över 100 miljoner gånger. Vi har miljontals aktiva användare som litar på vårt varumärke och väljer vår produkt för deras videonedladdnings- och konverteringsbehov.

Vårt uppdrag är att göra det så enkelt som möjligt för våra användare att ladda ner YouTube-videor i MP3- eller MP4-format.

  • CNET, med över 60 miljoner nedladdningar
  • Softonic, med över en miljon nedladdningar
  • Softlay, där vi fick betyget 4,2/5

Typer av YouTube-nedladdningar

En YouTube-nedladdare är en allmän term för all programvara som underlättar nedladdning av videor från YouTube och eventuellt andra webbplatser för videodelning. Det finns flera typer;

Viddly och Viddly Plus är stationära nedladdningsprogram. Det finns flera typer av nedladdare, var och en med sina egna fördelar och nackdelar;

Desktopprogramvara

Den här typen av program kräver en installation och körs på Windows eller Mac. Desktopprogramvara ger i allmänhet mer funktionalitet och kraft än webbapplikationer. Till exempel kan de tillåta dig att ladda ner hela spellistor, snarare än enskilda videor en i taget, och konvertera dessa till MP3 med ett enda klick på en knapp. Vi känner inte till några webbaserade nedladdningsprogram som för närvarande tillåter dig att göra detta.

Webbläsartillägg

Webbläsartillägg alias tillägg för Googles Chrome, Mozillas Firefox, Opera eller Microsofts Edge är i allmänhet något bekvämare än webbplatser eftersom de kan lägga till en knapp precis under en YouTube-video, men de är fortfarande webbaserade och som sådana presentera samma problem: minskad videokvalitet och andra begränsningar, såväl som vidriga eller skumma (pop-up) annonser.

Mobila applikationer

Alla mobilapplikationer för iOS eller Android som tillåter nedladdningar från YouTube kommer aldrig att tillåtas i Googles Play-butik. Varför? Eftersom dess huvudsakliga syfte är ett brott mot YouTubes användarvillkor. Kommer du ihåg vem som äger YouTube? Ja, Google.

Det finns några Android APK-filer som du bara kan installera efter att du har inaktiverat säkerhetsmekanismerna på din telefon. Vi kan inte nog betona att detta är en mycket dålig idé. Även pålitliga utvecklare som Epic har introducerat en sårbarhet som gjorde det möjligt för hackare att installera skadlig programvara på Android-enheter

Du ska inte lita på att någon YouTube-APK (som TubeMate, VidMate och andra) som du laddar ner utanför Google Store inte kommer att stjäla din personliga information och dela din stora samling av kukval till dina sociala favoritnätverk. Gör det inte. Det är inte säkert. Period.

Webbplatser

En webbaserad YouTube-nedladdares största fördel är att den inte kräver att du installerar någonting. Detta kan vara mycket användbart om du till exempel använder en dator som inte är din egen. Det finns dock också några nackdelar. Den erbjuder i allmänhet den minsta användarvänligheten eftersom den inte kan integreras med ditt system, vanligtvis inte tillåter dig att ställa in några inställningar och inte heller stöder någon av dem flera nedladdningar.

Dessutom, eftersom dessa webbplatser använder serverresurser, som inte är gratis, kommer praktiskt taget alla att begränsa längden och/eller kvaliteten på videorna som laddas ner. Vi känner inte till några som tillåter 1080p-innehåll att laddas ner i originalkvalitet till exempel.

Till råga på det är de flesta av dessa webbplatser också helt överbelastade med skumma eller irriterande annonser. Naturligtvis kan du använda en annonsblockerare som det välkända AdBlock for Google Chrome, men många av webbplatserna har fåttnga upp och inaktiverar sina tjänster för användare som kör annonsblockerare.

Ett mycket framträdande exempel på en online-nedladdare var KeepVid, som vi inte kommer att länka till eftersom den nyligen stängdes av, och som har ersatts med en informationssida, om än en mycket dålig sådan med bruten engelska. En annan populär onlinenedladdnings- och konverteringstjänst är OnlineVideoConverter, men den är knappt användbar på grund av överdrivna annonser och begränsningar.