Over Viddly

Viddly werd gelanceerd in 2010 en is meer dan 100 miljoen keer gedownload. We hebben miljoenen actieve gebruikers die ons merk vertrouwen en ons product kiezen voor het downloaden en converteren van video's.

Onze missie is om het onze gebruikers zo gemakkelijk mogelijk te maken om YouTube-video's in MP3- of MP4-indeling te downloaden.

  • CNET, met meer dan 60 miljoen downloads
  • Softonic, met meer dan een miljoen downloads
  • Softlay, waar we een 4,2/5 kregen

Soorten YouTube-downloaders

Een YouTube-downloader is een algemene term voor software die het downloaden van video's van YouTube en mogelijk andere websites voor het delen van video's vergemakkelijkt. Er zijn verschillende soorten;

Viddly en Viddly Plus zijn desktop-gebaseerde downloaders. Er zijn verschillende soorten downloaders, elk met hun eigen voor- en nadelen;

Desktop-software

Dit type applicatie vereist een installatie en werkt op Windows of Mac. Desktopsoftware biedt over het algemeen meer functionaliteit en kracht dan webapplicaties. Ze stellen je bijvoorbeeld in staat om volledige afspeellijsten te downloaden in plaats van afzonderlijke video's één voor één, en deze met één klik op de knop naar MP3 te converteren. We kennen geen webgebaseerde downloaders waarmee u dit momenteel kunt doen.

Browser-extensies

Browserextensies, ook wel add-ons genoemd voor Google's Chrome, Mozilla's Firefox, Opera of Microsoft's Edge, zijn over het algemeen iets handiger dan websites, omdat ze een knop direct onder een YouTube-video kunnen toevoegen, maar ze zijn nog steeds webgebaseerd en als zodanig zijn ze vertonen dezelfde problemen: verminderde videokwaliteit en andere beperkingen, evenals onaangename of schaduwrijke (pop-up) advertenties.

Mobiele applicaties

Elke mobiele applicatie voor iOS of Android die downloads van YouTube toestaat, wordt nooit toegelaten tot de Play Store van Google. Waarom? Omdat het hoofddoel een schending is van de servicevoorwaarden van YouTube. Weet je nog wie de eigenaar is van YouTube? Ja, Google.

Er zijn enkele Android APK's beschikbaar die u alleen kunt installeren nadat u beveiligingsmechanismen op uw telefoon hebt uitgeschakeld. We kunnen niet genoeg benadrukken dat dit een heel slecht idee is. Zelfs betrouwbare ontwikkelaars zoals Epic hebben een kwetsbaarheid geïntroduceerd waardoor hackers malware op Android-apparaten konden installeren

Je moet er niet op vertrouwen dat een YouTube APK (zoals TubeMate, VidMate en anderen) die je buiten de Google Store downloadt, je persoonlijke gegevens niet zal stelen en je enorme verzameling pikkiezers niet zal delen met je favoriete sociale netwerken. Doe het niet. Het is niet veilig. Periode.

Websites

Het belangrijkste voordeel van een webgebaseerde YouTube-downloader is dat u niets hoeft te installeren. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn als u op een computer werkt die niet van u is. Er zijn echter ook enkele nadelen. Het biedt over het algemeen het minste gebruiksgemak omdat het niet kan worden geïntegreerd met uw systeem, u meestal geen voorkeuren kunt instellen en geen van hen meerdere downloads ondersteunt.

Bovendien, aangezien deze websites serverbronnen gebruiken, die niet gratis zijn, beperken ze praktisch allemaal de lengte en/of kwaliteit van de video's die worden gedownload. We kennen er bijvoorbeeld geen waarmee 1080p-inhoud in de oorspronkelijke kwaliteit kan worden gedownload.

Als klap op de vuurpijl zijn de meeste van deze websites ook volledig overladen met louche of irritante advertenties. U kunt natuurlijk een adblocker gebruiken, zoals de bekende AdBlock voor Google Chrome, maar veel van de websites slaan aan en schakelen hun services uit voor gebruikers die adblockers gebruiken.

Een zeer prominent voorbeeld van een online downloader was KeepVid, waar we niet naar zullen linken sinds het onlangs is afgesloten, en is vervangen door een informatieve pagina, zij het een zeer slechte pagina met gebrekkig Engels. Een andere populaire online download- en conversieservice is OnlineVideoConverter, maar deze is nauwelijks bruikbaar vanwege de overmatige advertenties en beperkingen.