Om Viddly

Viddly ble lansert i 2010 og har blitt lastet ned over 100 millioner ganger. Vi har millioner av aktive brukere som stoler på merkevaren vår og velger vårt produkt for deres behov for videonedlasting og konvertering.

Vårt oppdrag er å gjøre det så enkelt som mulig for våre brukere å laste ned YouTube-videoer i MP3- eller MP4-format.

  • CNET, med over 60 millioner nedlastinger
  • Softonic, med over en million nedlastinger
  • Softlay, hvor vi ble vurdert til 4,2/5

Typer YouTube-nedlastere

En YouTube-nedlaster er en generell betegnelse for all programvare som forenkler nedlasting av videoer fra YouTube og muligens andre videodelingsnettsteder. Det finnes flere typer;

Viddly og Viddly Plus er skrivebordsbaserte nedlastere. Det finnes flere typer nedlastere, hver med sine egne fordeler og ulemper;

Desktop-programvare

Denne typen applikasjoner krever en installasjon og kjører på Windows eller Mac. Desktop-programvare gir generelt mer funksjonalitet og kraft enn webapplikasjoner. For eksempel kan de tillate deg å laste ned hele spillelister, i stedet for individuelle videoer én om gangen, og konvertere disse til MP3 med et enkelt klikk på en knapp. Vi vet ikke om noen nettbaserte nedlastere som for øyeblikket lar deg gjøre dette.

Nettleserutvidelser

Nettleserutvidelser aka tillegg for Googles Chrome, Mozillas Firefox, Opera eller Microsofts Edge er generelt litt mer praktiske enn nettsteder siden de kan legge til en knapp rett under en YouTube-video, men de er fortsatt nettbaserte og som sådan presentere de samme problemene: redusert videokvalitet og andre begrensninger, samt ubehagelige eller lyssky (pop-up) annonser.

Mobilapplikasjoner

Enhver mobilapplikasjon for iOS eller Android som tillater nedlasting fra YouTube vil aldri bli tillatt i Googles Play-butikk. Hvorfor? Fordi hovedformålet er et brudd på YouTubes vilkår for bruk. Husker du hvem som eier YouTube? Ja, Google.

Det er noen få Android APK-er tilgjengelig som du bare kan installere etter at du har deaktivert sikkerhetsmekanismene på telefonen. Vi kan ikke understreke nok at dette er en veldig dårlig idé. Selv pålitelige utviklere som Epic har introdusert en sårbarhet som gjorde det mulig for hackere å installere skadelig programvare på Android-enheter

Du bør ikke stole på at noen YouTube APK (som TubeMate, VidMate og andre) som du laster ned utenfor Google Store, ikke vil stjele den personlige informasjonen din og dele den enorme samlingen av pik-plukker til dine favoritt sosiale nettverk. Ikke gjør det. Det er ikke trygt. Periode.

Nettsteder

Hovedfordelen til en nettbasert YouTube-nedlaster er at den ikke krever at du installerer noe. Dette kan være veldig nyttig hvis du for eksempel bruker en datamaskin som ikke er din egen. Det er imidlertid også noen ulemper. Det gir vanligvis minst mulig brukervennlighet siden det ikke kan integreres med systemet ditt, vil vanligvis ikke tillate deg å angi noen preferanser, og ingen av dem støtter flere nedlastinger.

Siden disse nettstedene bruker serverressurser, som ikke er gratis, vil praktisk talt alle begrense lengden og/eller kvaliteten på videoene som lastes ned. Vi kjenner for eksempel ikke til noen som tillater at 1080p-innhold kan lastes ned i original kvalitet.

På toppen av det hele er de fleste av disse nettstedene også fullstendig overbelastet med lyssky eller irriterende annonser. Selvfølgelig kan du bruke en annonseblokkering som den velkjente AdBlock for Google Chrome, men mange av nettstedene fanger opp og deaktiverer tjenestene deres for brukere som kjører annonseblokkere.

Et veldig fremtredende eksempel på en online nedlaster var KeepVid, som vi ikke vil lenke til siden den nylig ble nedlagt, og har blitt erstattet med en informasjonsside, om enn en veldig dårlig en med ødelagt engelsk. En annen populær online nedlastings- og konverteringstjeneste er OnlineVideoConverter, men den er knapt brukbar på grunn av overdrevne annonser og restriksjoner.